הקשר בין מיגרנה לבעיות לב

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

09/11/2010 | 17:55 | מאת: לי

שלום ד"ר קוריצקי, אני מטופלת שלך כבר כמה שנים, ומכיוון שלא הזדמן לי להגיע למרפאתך, חשבתי לשאול אותך בפורום. בזמן האחרון יש לי הפרעות קצב בלב, ואחרי שעברתי אקו לב, וא.ק.ג גילו שיש לי חור בלב. האם זה קשור לאחד המחקרים שערכת? אם כן, אשמח לקרוא על כך עוד. בברכה לי.

שלום לי אכן נמצא קשר סטטיסטי בין "חור" במחיצת עליות הלב ובין מיגרנה בעיקר מיגרנה עם אאורה כלומר זו המוקדמת ע"י הפרעות ראיה למשל הקונצנזוס בין המומחים לכאבי ראש בעולם הוא שאין צורך לבצע סגירה רק עקב המיגרנה ויש לדון בסגירה רק עם קיימת הפרעה בתפקוד הלב עצמו. באינטרנט חפשי PFO and Migraine .

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש