האם אפשר לטוס לאחר זעזוע מוח

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

21/07/2019 | 23:08 | מאת: מני

היי, יש לי חבר בן 40 שלפני 3 שנים כאשר חזר מעבודה נפל מאופניים על השפה של המדרכה בראש וקיבל מכה,נוא נלקח למיון,עשו לו CT ובדיקות דם והכול היה בסדר. ממה שהוא אמר לי יש לו זעזוע מוח,לאחר הפגיעה בראש היו לו הרבה סחרחורות וכאבי ראש והוא לא הרגיש טוב,כעת אחרי 3 שנים המצב טוב יותר והוא עובד תקופה ארוכה. שנה שעבר טסתי איתו לחו"ל ובעיקר שהמטוס נוחת הוא מרגיש בכלל לא טוב,סחרחורות,כאבי ראש ועוד.., עד שהגיע למצב שהצטרכו להביא לו חמצן כי הוא איבד את ההכרה לזמנים קצרים בנחיתה,גם אחרי הנחיתה בבורגס הוא נלקח לבדיקה רופא והכול היה בסדר. עכשיו אנו רוצים לטוס שוב(בעוד שבועיים) והוא חושש מאוד אם לטוס,הוא היה היום אצל הרופא וזה הביא לו כדורי קלונקס או משהו דומה כדי שירדים אותו והרופא אמר שזה תלוי בחבר שלי לגבי איך שהוא ירגיש בטיסה,הרופא לא נתן לו תשובה ישירה אבל אמר שהוא עצמו גם מתלבט איך הכדור ישפיע עליו ,למרות הכול חבר שליעדיין הוא חושש מאוד לטוס,הוא חושב שיקרה לו משהו חמור לבריאות ואף בלתי הפיך השאלה שלי היא אתה(כרופא מומחה בתחום הזה) ממליץ לו לטוס שוב או שלא? יכול להיות שזה קורא לו יותר בגלל סיבות פסכולוגיות שהוא חושב על זה הרבה אז זה גורם לו לעודף חרדה?כי בפעם ה1 שטסנו אחרי שהוא קביל זעזוע מוח הוא הרגיש הרבה פחות גרוע מהפעם האחרונה שהוא טס. חוץ מהטיסות ביום יום הוא מרגיש טוב. אשמח לקבל במייל תשובה [email protected]

מבחינה רפואית אין מניעה שיטוס. הוא לא גורם לעצמו שום נזק, כנראה פתח חרדה מעניין הטיסה.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש