כאב ראש יומיומי במפגש העיניים

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

16/07/2019 | 09:17 | מאת: גילה סימון

שלום, אני מאובחנת מיגרנה מגיל 35 וכיום אני בת 54. בעבר המיגרנות היו צמודות למחזור ובד"כ בצד אחד של הראש לשם כך קיבלתי כדור רילרט 40 מ"ג -9 כדורים לחודש והנוירולוג העלה ל-12 כדורים לחודש. עם סיום המחזור מלפני 3 שנים הסתיימו המיגרנות בצדדים והתחילו כאבי ראש במפגש בין העיניים , עשיתי CT ראש פעמיים במהלך הש-3 שנים ויצא תקין, הייתי כמה פעמים אצל רופאת עיניים (אני מרכיבה משקפיים) ושינתי את המשקף ואף שינו לי את גודל מסך המחשב בעבודה לגדול יותר, ואף קיבלתי ל-3 חודשים טיפות נגד יובש, אך דבר לא עזר. כיום אני ממשיכה לקחת את הרילרט במתכון יומי יומי ולפעמים גם 2 כדורים ביום. אחת לכמה ימים יש לי "מנוחה" מהכאב.. הייתי לפני מספר ימים אצל רופאת אאג, עשיתי רנטגן והכל יצא תקין , מערות האף והפנים תקינות ואין שום סינוסיטיס, מה גם שאלתי אותה אם חלילה היה חשש לגידול כזה או אחר היתה רואה, הרופאה אמרה לי ברור, אבל הכל נקי. יש לציין שהכאב הזה לפעמים מתחיל באמצע שנת הלילה וקמה איתו בבוקר, לפעמים הוא מתחיל במהלך העבודה וגם בסופי שבוע באמצע היום, אין שעה מסוימת שהכאב מתחיל. ניסיתי לקחת רוקסט פלוס לפעמים זה עוזר אבל לא רציתי לקחת באופן רציף בגלל ההשלכות של הכדור...הרילרט מרגיע את הכאבים, אבל ברמה יומיומית זה לא טוב. שאלותי: האם זוהי מיגרנה כרונית? ואם כן מה ניתן לעשות כדי לא לחבור לרילרט כאילו זה החמצן שלי היום... תודה

גילה שלום, נראה שהתמכרת לרילרט והכאב הפך ליומיומי, יש צורך לגמול אותך מהרלרט ולהתאים לך טיפול תרופתי מונע בהתאם למצבך. פני למומחה לכאבי ראש.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש