אישון מוגדל לאחר הסרת גידול מהראש

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

26/11/2018 | 17:57 | מאת: ליז

שלום רב לבת דודתי בת 46 התגלה שני גידולים במוח בחודש יוני האחרון . הם הוסרו לאחר יומיים מהגילוי בניתוח שארך 12 שעות . וכרגע היא במעקב אמריי כל חודשיים . נאמר לה שטיבו של אחד הגידולים עדיין לא ידוע אך אחד מהם כנראה שפיר הבחנתי שבחודשיים האחרונים יש לה אישון בעיין שמאל גדול יותר מעיין ימין וזה ממש בולט למרות שהניתוח התבצע בצד ימין . כששאלתי אותה אם היא רואה טוב בעיין שמאל היא טענה שכן אבל דווקא בעיין ימים היא רואה מעט מטושטש . כיוון שאני בנאדם שקורא ובודק המון אני יודעת שאישון מוגדל זה סימן לא טוב . למרות שהיא עשתה בדיקת ראיה לאחר הניתוח והכל היה בסדר . האם האישון המוגדל הוא מהניתוח או שכדאי להעיר לה ללכת לבדוק בהקדם ?

שלום ליז, אישון מוגדל במצב של חוסר הכרה הוא סימן רע במצב רגיל ללא ראיה כפולה או צניחת עפעף פחות בעייתי.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש