פיברומיאלגיה?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

12/02/2012 | 16:49 | מאת: גדי

אני סובל מכאבים בפרקים כארבעה או חמישה חודשים. התחיל יום אחד בכתף ימין למחרת הצטרפה כתף שמאל יום אחרי פרק ירך ימין ויום אחרי פרק ירך שמאל והצטרף קשיון באצבעות הידיים וכאבים במרפקים. בבדיקות דם וצילומי רנטגן לא נמצאו ממצאים כלשהם. ביקרתי ראומטולוג שניסה לטפל בי עם כמה תרופות בינהן זריקת סטרואידים, ודבר לא השפיע. הכאבים לא איפשרו לי לישון בלילות ולא להחזיק כמעט כלום בידיים. רופאה מחליפה בקופ"ח נתנה לי לנסות "point" וזה עזר. הבעיה שזו תרופה שפוגעת בתיפקודי מערכת העיכול והכבד לאורך זמן. צמצמתי את המינון לכדור ביומיים. וזה שומר אותי על סף הכאב. יש לי תכיפות במתן שתן. יש לי הפרעות במערכת העיכול מזה זמן רב. ובבדיקה אצל ראומטולוג (כשהייתי תחת השפעת פוינט לא היו מספיק נקודות רגישות. האם בכל זאת יכול להיות שזו פיברומיאלגיה?

27/02/2012 | 12:11 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום גדי מספר נקודות רגישות אינו הפרמטר היחיד שמאפשר לקבוע אם יש או אין פיברומיאלגיה. בקריטריונים החדשים, אין בכלל בדיקה של נקודות רגישות! האבחנה נעשת על סמך שילוב של תלונות, וממצאים בבדיקה ובמעבדה. כדאי לחזור לראומטולוג לבדוק את הנושא, ולפחות לשלול בוודאות בעייה של דלקת מפרקים. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה