חוסר בטחון

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

23/11/2009 | 17:41 | מאת: אורי גרוס

שלום גילי, אני אורי ואני בכיתה יא לפני שנה עברתי לבית ספר אחר וחזרתי לבית ספר הקודם כלומר עברתי וחזרתי אח"כ. כשחזרתי לבית פר ניסיתי לשהתלב דרך זה שאני עושה שטויות ועקב כך ירדו לי הציונים. השנה, אני מנסה לקבל ציונים גבוהים אבל לא מצליח כי יצאה לי תדמית של לא חכם ומפגר למרות שאני חושב שאני לא ואני חושב שאני לא מצליח במבחנים בגלל החוסר בטחון וגם בגלל שאני לחוץ כשאני רואה את כולם לפני המבחן כאלה חכמים ויודעים הכל וזה פוגע בי מה לעשתו?

אורי יקר, נשמע שאתה עובר תקופה קשה, עצובה ובודדה. כל הכבוד על המודעות והרצון לשנות, לא פשוט לנסות ולשנות רושם חיצוני. לא הצלחתי להבין האם גם בגיל צעיר יותר התקשית בתפקוד בלימודים בגלל לחץ ממבחנים או קושי בקשב ו/או בריכוז, אך מספיק לקרוא את מכתבך ואת הרגישות הרבה שאתה מגלה כדי לדעת שאתה לא טיפש... נראה שפיתחת לחץ ממבחנים בעקבות המעברים והחזרה לבית הספר: רצית מאוד להוכיח את עצמך מחדש חברתית, באופן טבעי, ונכנסת ל"מעגל" של חרדה, לחץ, חוסר בטחון והשוואה לאחרים, מעגל הפוגע בך ובלימודיך. חרדה ולחץ נוטים, לצערנו, להתעצם כחלק מה"מעגל" שתיארתי, וליצור כמו "מסך" שאינו מאפשר לבטא את היכולות האמיתיות שלנו בלימודים. כלומר, אין קשר ליכולות האמיתיות שלך. הקושי להסתגל לבית הספר מחדש אולי יכול עוד להתבהר דרך קריאת המאמר שלי על "קשיי הסתגלות" באתר. עוד קרא על "לחץ בחינות" באינטרנט כדי להבין יותר, ונסה לראות אם אתה יכול למצוא שיטות שימצאו חן בעיניך, כגון תרגול הרפיה, דמיון מודרך, תמיכה ממישהו קרוב, אימוץ מיומנויות למידה יעילות ועוד. במידה ולא, אני ממליצה להיעזר בטיפול פסיכולוגי ממוקד. התאזר בסבלנות, וזכור ששינוי הרושם דורש זמן ולא יקרה בן-לילה. אתה מוזמן לעדכן אותי לגבי ההתפתחויות... בהצלחה!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי