שלום אני בן 29 אובחן לי אי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

18/03/2010 | 01:41 | מאת: חיים

בבי"ח נהריה אובחן לי אי ספיקת לב אני יסביר במילים פשוטות הרופאים אמרו לי שיש לי הגדלה של הלב ופגיעה של חדר הלב בצד השמאלי של ועקב התרחבות הלב יש לי דליפה במסתם וחוזר לי דם לעורק הריאה השמאלי דופק הלב שלי 98-108 כל הזמן אמרו לי ששפעת או דלקת בגרון שהייתה פגעה לי בלב וגרמה נזק רמזו לי אולי אני יצתרך קוצב לב ואולי אני יצתרך להכנס לרשימת השתלות , עשו לי צ'ינתור והעורקים שלי נקיים קיבלתי רושם שמצבי שמצבי גרוע בנוסף אמרו שהם מפנים אותי לבית חולים בלינסון כי יש להם יותר נסיון ואפשריות טיפול מתקדמות יותר מהמחלקה שאובחנתי ב נהריה אשמח לשמוע את דעתך על מצבי ומה יכולים להציע לי בבלינסון תודה

שלום לך, הסיפור שלך מתאים לאבחנה של דלקת בשריר הלב שגרמה לפגיעה בו, או לסרוגין- חולשת שריר לב מסיבה לא ידועה. אני מבין שלפי אבחנת הרופאים יש גם אי ספיקה של המסתם המיטרלי, משנית להרחבה של החדר השמאלי של הלב.איני יודע מהסיפור ממתי הבעיה קיימת: האם היא רק לאחרונה, ואולי יש סיכוי להתאוששות, או שהמסלול כיום הוא איטי אך בכוון אחד בלבד- הרעה. בבתי החולים המבצעים השתלות לב, בילינסון ותל- השומר. קיימות מרפאות לחולים באי ספיקת לב, ורק חלקם מועמד להשתלת לב.מרפאות אלה צברו ניסיון רב בנושא והן מצליחות לעיתים להשיג שיפור רב בתפקוד החולה, על ידי שילוב של מספר אמצעים, אותם הזכרת: תרופות, קיצוב לב דו- חדרי ועוד. בחולים במצבך יש השוקלים, בהגבלות מסויימות, אף ניתוח לב למניעת דליפת המסתם. זה לא הופך את המצב על פיו, אך נותן לעיתים תקופה טובה יותר. כך שלסיכום: יש בהחלט בסיס להמלצתם, לעבור למרפאה הייעודית לאנשים במצבך. פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח