החלפת מסתם אאורטלי למכאני לאחר 5 שנים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

09/03/2011 | 12:18 | מאת: ג.נ.

הי, אני בן 34 ואב לילדה מקסימה. כאמור לפני כ-5 שנים עברתי AVR כולל GRAFT עקב היצרות במסתם אאורטלי ביקוספידלי בידי פרופ' וידנה אני נוטל בכל יום 10-15 מ"ג קומדין לאיזון INR. נתגלו במשך הזמן בדמי שומנים (טריגליצרידים) שלדעת רופאי הצריכו נטילת סימבקור. מאז הניתוח עשיתי מספר בדיקות כבד שהראו תוצאות בעייתיות מתמשכות: ALKP-Alkaline Phosphatase תוצאה: 131.5 גבול עליון 120 תחתון 30 ALT (GPT) תוצאה :70 גבול עליון 70 תחתון 0 AST (GOT) תוצאה :52 גבול עליון 37 תחתון 10 LDH-Lactic Dehydrogenase תוצאה : 622 גבול עליון 440 תחתון 233 לאחר בדיקות נוספות ובירור מעמיק יותר של התוצאות מעלה נתקבלו הממצאים הבאים: Ferritin תוצאה : 324 גבול עליון 250 תחתון 20 Antinuclear Ab Adults תוצאה : 2 גבול עליון 1 תחתון 0 Creatinine תוצאה : 3.1 גבול עליון 2 תחתון 1 לאחרונה ולפני הבירור האחרון נאמר לי להפסיק עם הסימבקור שנלקח במשך שנתיים (ואולי אף יותר). אני מפחד. אני חושב שאני צעיר מדי כדי לקבל מחלות כרוניות. אציין שכל סוגי ההפטיטיסים יצאו שליליים. שאלותי הן: 1. יכול להיות שכל זה בגלל הניתוח? (הערכים לפני הניתוח היו סבירים) 2. האם יכול להיות שניתן לי דם "בעייתי" בעת הניתוח? (אני יודע שזו שאלה הזויה אבל הייתי רוצה לדעת אם זה אפשרי בכלל) 3. האם יכול להיות שהסימבקור עושה לי בלאגן ואינו מתאים לי? ולאחר שהפסקתי הערכים יתנרמלו ויהיה צורך רק להחליף לי את ממיס השומנים? 4. האם יכול להיות שזה נובע מיתר חיסונים? (הייתי בארצות שדורשות חיסונים מוגברים: תאילנד,אפריקה) בעברי תמכתי באנשים שעברו ניתוחי לב כדוגמאת זו שעברתי ואני והיום אני צריך עידוד למצבי ... נולדה לי ילדה מקסימה ואני רוצה להיות איתה עוד הרבה שנים. אשמח לספק פרטים נוספים במידה ואלו אינם מספקים. אשמח לכל תשובה ממוצא פיך, ג.

מה שאתה מתאר זה שהסימבקור לא טוב עבורך. עליך לפנות לרופא מומחה בטיפול בשומני הדם, והוא יתאים עבורך תרופה אחרת(כמו שכתבת בסעיף 3 שלך). בהצלחה, וברכות להולדת הילדה המקסימה. פרופסור סמולינסקי

13/03/2011 | 19:03 | מאת: עמי נחום ברבר

במסגרת פעילות העמותה הצלחנו להסיג הנחות משמעותיות למכשיר הבודק ערכי קומדין,מ"ס הפלאפון-0572777177

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח