הזרקת שומן לשדיים בעקבות ניתוח כריתה ושחזור דו"צ

דיון מתוך פורום  שחזור שד

16/02/2016 | 08:20 | מאת: ו'

ד"ר משולם-דרזון שלום, לפני כשנה עברתי ניתוח כריתה ושחזור דו"צ של השדיים בעקבות סרטן השד. השחזור בוצע באמצעות שתלי סיליקון, לאחריו טופלתי בכימותרפיה והקרנות. אח"כ התחלתי ליטול אנסטרוזול. הניתוח והטיפולים מומנו באופן מלא על ידי קופת החולים. בבקורת כירורגית לאחרונה הומלץ על הליך הזרקת שומן לשדיים, לפני שחזור פטמות, בעקבות שקעים שנוצרו בשדיים והבדל ניכר בגודלם. קופת החולים מסרבת לממן הליך זה בטענה שזהו ניתוח אסטטי. האם יש בכך הגיון? הלוא כל הליך השחזור הוא בבסיסו אסטטי-שיקומי ולא מהלך מציל חיים! בנוסף, הכירורגית של השד שבדקה אותי התנגדה להליך הזרקת שומן לשדיים כיון שלטענתה נוטה השומן להתגבש לאחר ההזרקה, ובבדיקות דימות עלולים להראות גושים שומניים שיתפסו כחשודים ויובילו לביופסיות וחרדות מיותרות. לתפיסתה (וגם לתפיסתי) איכות חיים גם היא משתנה משמעותי. הכירורגים טוענים שאין לטענה זו כל ביסוס. מה דעתך? לתשובותיך אודה, ו'

במידה וקיים עיוות משמעותי של השדיים לאחר השחזור את זכאית להזרקות שומן לתיקון העיוות. עליך להתעקש בעניין ולעלות לדרגים גבוהים. שוב העניין מותנה בחומרת הבעיה. באשר לנמק השומני שיכול להווצר לאחר הזרקת השומן. הוא אכן מקשה על תהליך האבחון להביא בחשבון שיתכן מצב בו תדרשי לעבור בירור מיותר ואפילו ביופסיה מהאיזור בשל כך. שוב, הייתי שוקלת הזרקת שומן רק במידה וקיים עיוות שמטריד אותך במידה משמעותית. מקווה שעזרתי, בהצלחה. דר'משולם.

מנהל פורום שחזור שד