שיחזור שד לאחר כריתה

דיון מתוך פורום  שחזור שד

04/07/2014 | 22:33 | מאת: רונית

לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח של כריתה ושיחזור שד על ידי שתל ורצועה ביולוגית לאחר שנמצאו לי שלושה מוקדים של סרטן בשד ובבלוטות. לאחר הניתוח עברתי סידרה של הקרנות. הניתוח היה יפה וזהה בגודלו לשד הבריא .הבעיה היא שבמשך כשנה אני לוקחת תמוקסיפן והשד הלא מנותח גדל והכפיל את עצמו. שאלתי היא האם ניתוח עם שומן מהבטן הוא ניתוח קשה ? האם הצלקת נשארת בבטן או מתשטשת עם הזמן? האם כדי להקטין את השד הבריא? בתודה מראש רונית

הי רונית, שחזור שד מהבטן הוא ניתוח מורכב, הכרוך בהחלמה ארוכה ואף בסיכון לכשלון. כיון ששחזור השד שעברת הוא לדבריך יפה ומספק, עצתי לך היא דווקא להקטין ולהרים את הצד השני. מדובר בפרוצדורה פשוטה וקצרה יותר עם החלמה קלה יותר. ונקודה נוספת, פעמים רבות, גם כשעוברים את הניתוח עם רקמת עור ושומן מהבטן, עדיין יש צורך בהקטנה והרמה של הצד השני, כך שלא בטוח שתחסכי ממך את הפרוצדורה. בהצלחה.

מנהל פורום שחזור שד