שחזור בשלב אחד

דיון מתוך פורום  שחזור שד

14/02/2014 | 12:39 | מאת: רעות

שלום, הוצע לי ניתוח כריתה ושחזור דוצ בשלב אחד עם שתל סיליקון ואלודרם. ברצוני לדעת האם ניתן להגדיל את החזה בניתוח הזה לעומת החזה הטבעי? תמיד לא אהבתי את צורת החזה שלי (קטן,מעט נפול ואסימטרי) ואת הפרופורציה שלו לגוף שלי (הינני גבוהה בעלת מבנה יחסית רחב) לפני ששקלתי ניתוח פלסטי ברצינות לקיתי בסרטן שד. כרגע הבריאות שלי הינה בחשיבות עליונה אך אני בחורה צעירה ורוצה להרגיש בנוח עם עצמה ועם הנשיות שלה. ידוע לי שהתחושה והצורה (למרות שהציעו לי משמר פטמה) אינם זהים למקור אך ברצוני לדעת על הגודל. כרגע מידת החזיה שלי הינה B. תודה.

רעות יקרה, אני מתנצלת על העיכוב בתשובתי. העניין שאת מגלה בתוצאה האסתטית הוא טבעי וחשוב! בניתוח משמר פטמה אנו בד"כ יכולים להכניס שתל מעט גדול יותר מגודלו הטבעי של השד, ביחוד אם השד עבר לידות והנקות והוא התרוקן מתוכן. יחד עם זאת אנו מוגבלים על ידי מעטפת העור שכן אסור שהשתל ימתח את מעטפת העור יותר מדי. במצב כזה שכיחות הסיבוך של נמק עורי גבוהה יותר. קיים איזון עדין בין הרצון שלנו למלא את מעטפת העור בצורה הטובה ביותר והנשית ביותר אך מצד שני שלא להגביר את הסיכונים שגם כך גבוהים בסוג זה של ניתוח. דבר נוסף שעליך להביא בחשבון הוא שלעיתים במצבים בהם משאירים את הפטמה, יש צורך להוסיף הקרנות לאחר השחזור. אם כך הוא המצב אצלך, לפעמים עדיף לוותר על הפטמה ובלבד שלא יוסיפו הקרנות לשד שכן הקרנות לשד משוחזר עם שתל סיליקון מביאות לשיעור גבוה של סיבוך הנקרא התכווצות קופסית. מקווה שעזרתי. המון בהצלחה! שגית משולם.

מנהל פורום שחזור שד