וולווסקופיה בהריון......

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

19/02/2019 | 18:50 | מאת: דיקלה

שלום, אני בהריון בשבוע 32 עם תאומים, הייתי מאושפזת 5 שבועות בבית חולים בגלל קיצור צוואר, במהלך האישפוז היו חשדות להרפס בגלל תלונות שלי, חשד שנשלל אחרי בדיקה להרפס, אבל התלונות המשיכו, לאחרונה הרגשתי שוב חוסר נעימות וכאבים באזור הפות, הייתי במרפאת הריון בסיכון בגלל הקיצור צוואר שהוא ממש ממש קצר, וחשוב לציין ששמו לי טבעת פסרי על צוואר הרחם! הרופאה היום בבדיקה הוואגינלית ולאחר הסתכלות על המצב היא חושדת שזה וירוס הפפילומה, היא הפנתה אותי לבדיקת וולווסקופיה שזה הסתכלות דרך מיקרוסקופ על הגירוי, יש לי כמה שאלות, 1. הבדיקות הוואגינליות המרובות שעושים לי בהריון במהלך כל שבוע, בין אם זה בדיקת אולטרסאונד וואגינלית לבין אם זה בדיקה של הסתכלות על הנרתיק מבפנים על דבר כזה שקוף שנפתח, באם זה מסוכן לצוואר רחם מקוצר? הצוואר מאוד קצר והרופאה אמרה לי שהיא בבדיקות לא מפריעה לצוואר ולכן זה בשום צורה לא יכול לקצר את הצוואר רחם או לפגוע בו, האם זה נכון? 2. האם הבדיקה וולווסקופיה מסוכנת במהלך ההריון? במיוחד לאישה עם קיצור צוואר?

הבדיקה אינה מסוכנת בהריון.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם