האם ניתן לשלול קרוהן? ואם כן לאיזה כיוון לחפש

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

27/11/2016 | 11:36 | מאת: אמא

שלום, לאחר כאבי בטן עזים, וחום עם חשד לתוספן עשו בדיקת אולטרסאונד וחזרו עליה פעמיי: עיבוי דופן צקום וקולון עולה ונוזל בכמות קטנה באגן מימין. יש לציין כי בבדיקת הסונר הרגישות המרבית היא בלחיצת המתמר על האגן הימני האינפריורי, מיקום שלא מודגם היטב בסונר. לפיכך האפשרות של אפנדציטיס עדיין סבירה למרות שהתוספתן לא זוהה. דרושה קורלוציה קלינית. דיברו איתי על קרוהן? מה זה אומר. מדובר בילד בן 16. עכשיו עשו קולונסקופיה, גססטרופיה ו MRE שיצאו תקינות למעט אודם קל בגססטרופיה. האם כל זה שולל קרוהן ? למרות המשך ירידה במשקל CRP גבוה וכאבי בטן ושילשולים שבאים בהתקפים למספר ימים במיוחד בתקופות לחץ? סיכום נקבע ע הרופא לעוד חודש ואני די לחוצה. תודה

06/12/2016 | 21:19 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

כאב, שלשול וסימני דלקת בבדיקות דם קולונוסקופיה תקינה (ביופסיות מצקום?), MRE תקין הייתי ממשיך בירור של מחלת מעי דלקתית (בדיקת צואה לסמני דלקת - קלפרוטקטין? קפסולה של מעי דק?)

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס