לחות/רטיבות לפני צואה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

25/09/2016 | 13:51 | מאת: ליאור

שלום ד"ר בשל אובאיטיס לפני כשנה בוצע בירור של בדיקות דם מקיפות וכן קלפרוטקטין והכל יצא תקין. בחודשים האחרונים אני חש צורך לקקי מיד על הבוקר, ובנוסף לפני מתן הצואה וגם בשחרור גזים יש לחות/רטיבות באזור פי הטבעת שגם עובר לתחתון.. פרט לכך יציאות רגילות, אין כאבי בטן, ריר, דם וכו'. עשיתי שוב בדיקות דם וצואה כולל קלפרוטקטין והכל יצא תקין גם עכשיו. האם מדובר בתופעה נורמלית או שדורש בדיקה? הנושא מטריד אותי תודה

26/09/2016 | 05:37 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום ליאור אם אני מבין נכון - אתה מתלבט האם לא פספסנו אבחנה של דלקת מעי, בבדיקות הצואה שיצאו תקינות פעמיים הכי פשוט יהיה להסתכל על איך רירית המעי נראית, בבדיקה אנדוסקופית קצרה שנקראת סיגמואידוסקופיה

26/09/2016 | 06:47 | מאת: ליאור

אכן זה מה שמדאיג אותי - האם נשמע סביר שיש דלקת למרות הכל? ואם אין ממה יכולה לנבוע הרטיבות הזאת שמטרידה אותי מאוד? תודה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס