קרוהן ורגישות למחלות ילדים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

21/08/2016 | 10:24 | מאת: שרה

בס"ד שבוע טוב. אנע עומדת להכניס את ביתי בת 5 חודשים למעון . בקבוצה יהיו כ9 ילדים. אני עם קרוהן ברמיסיה ( אחרי כריתה מלאה של מעי גס) מקבלת 2 כדורים אימורן של 50 מ"ג. רציתי לשאול ממה עלי להישמר? האם כאשר אחד הילדים יחלה במחלת ילדים כלשהיא לא כדאי לקחת את הבת למעון? ממה עלי להישמר ואיך. תודה רבה

22/08/2016 | 22:03 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

ממה עלי להישמר? -- הוירוסים המפחידים הם וירוסים של אבעבועות רוח (vzv) ומחלת הנשיקה (ebv, cmv). סכנת הדבקה בפעם הראשונה בוירוסים האלה - למטופל בתרופות לדיכוי מערכת חיסונית - כרוכה בסיכון של התפשטות הזהום לכלל מערכות הגוף. למזלינו, הסיכוי לפגוש את הוירוסים האלה בפעם הראשונה בתקופת חיינו הבוגרים אינו גבוה (אבעבועות רוח היא מחלת ילדים, וגם במחלת הנשיקה למעלה מ-90% מאוכלוסיה נדבקים בגילאי 8-15). ניתן לברר האם נחשפת להם בעבר בבדיקות דם פשוטות (ואם במקרה לא נחשפת - אולי מוטב מהישמר מהטיפולים הנל). בגילאי 20-30-40 אנחנו פוחדים יותר מהתעוררות מחדש של הווירוסים שכבר נמצאים רדומים בתוך תאי גוף שלנו (ללא קשר למחלות של ילדינו). המזהומים האחרים - שלרוב שגורמים רק לנזלת/פריחה לילדים בגילאי מעון - פחות מפחידים בהקשר זה. האם כאשר אחד הילדים יחלה במחלת ילדים כלשהיא לא כדאי לקחת את הבת למעון? -- למה? ממה עלי להישמר? -- מחיפוש ב-google אחר סיפורי סבתא אודות סיכוני זיהומים בהקשר לטיפול למחלות קרוהן?

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס