אפשר לעשות כושר כשלוקחים סטרואידים?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

01/07/2010 | 22:25 | מאת: שחר

הי האם בתקופה שלוקחים סטרואידים (אני לוקח פרדניזון 25 מ"ג התחיל שלב ההורדה של הסטרואידים) אפשר לעשות פעילות כושר גופני כמו למשל: הרמת משקולות של 5 קילו, כפיפות מרפקים ובטן הליכה, רכיבה על אופניים או מכשירי כושר אחרים לידיים ולרגליים שיש בחדר כושר? אני עדיין בהתקף יש בערך 2-3 יציאות ביום ללא דימום ואין כאבי בטן. התחלתי גם לעלות במשקל רק הבעיה היא שאני מרגיש עייפות האם זה תופעת לוואי של הסטרואידים?

05/07/2010 | 09:22 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום שחר. העייפות יכולה להיות גם ביטוי של התלקחות המחלה. באשר לפעילות הגופנית, לדעתי כדאי לבצע פעילות גופנית מתונה בלבד ולא להגזים עד שתגיע להפוגה מלאה .

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס