קולונסקופיה, חום, כאבי ראש וטיפול

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

08/06/2010 | 20:04 | מאת: יניב

שלום רב לרופאים, בן 30, 20 שנה עם קוליטיס במצב סביר. שלשום עברתי שוב (כבכל שנה) קולונסקופיה. כאשר חזרתי לביתי אחה"צ, עלה חום גופי ל-40 מעלות וקיבלתי סחרחורות וכאבי ראש עזים. אני מניח שזה נגרם בגלל שהתייבשתי מההכנה. 1. בכל אופן רציתי לשאול האם תופעה זו יכולה להיגרם מהימצאות לידוקאין בחומר הטשטוש. 2. על מנת לטפל בחום וכאבי ראש (לא רק במקרה הזה), רציתי לדעת אילו PAIN KILLERS אפשריים במצב קוליטיס. אני יודע שאספירין למשל אסור. האם פאראצטמול מותר? או איזו תרופה להתמודדות עם חום וכאבי ראש תגרום הכי פחות להתלקחות הקוליטיס? תודה

09/06/2010 | 15:38 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום יניב. ראשית לגבי התרופות נוגדות הכאבים בקוליטיס, מותר לקחת אקמול/פרצטמול ואופטלגין, וכדאי להמנע מתרופות ממשפחתת הnsaids כגון נקסין נורופן אדביל אספירין וכו'. שנית לגבי הטשטוש בקולונוסוקפיה -הוא לא כולל לידוקאין.עלית חום כתוצאה מחומרי הטשטוש הינה תופעה נדירה. כדאי להבדק על ידי רופא המשפחה על מנת לודא שהבטן רכה ושאין רגישות בטנית בעקבות הבדיקה. תרגיש טוב.

09/06/2010 | 22:41 | מאת: יניב

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס