קרוהן וכאבי רגלים חזקים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/10/2009 | 11:23 | מאת: דינה

שלום אני חולת קרוהןכבר 15 שנה מטופלת ברפאסל ,עכשיו במצב של התלקחות ,ירידה במשקל,בחלבון. (משקל-במשך 6 חודשים פחות 15 קילו , חלבון 3.2) מטופלת בפרדינזון 40 , פוריניטול וראפסל ,(3 שבועות טיפול). השילשולים נרגע וגם כאבי הבטן, הבעיה העיקרית היא שהרגלים שלי נפוחות מאד וכל יום שעובר יש לי יותר כאבי רגלים ואני במצב שלא מסוגלת לעמוד על הרגלים וללכת ,פעם יש לי כאב חזק בברך פעם בחלק העליון של כף הרגל פעם בבוהן וכו', שהגעתי לאורטופד נאמר לי שהבעיה לא אורטופדית (לא בוצע C/T או צילום..........) רופא הגסטרו אמר שמהקרוהן לא מגיעים למצב שאי אפשר ללכת. בבקשה !! אני אובדת עצות לא יודעת לאן לפנות ? (הייתי אצל כלי דם, כליות ...) מה לעשות????????? למי לפנות לבקשת עזרה בכאבי הרגלים ??????? אני כל הזמן יושבת על כסא ועוברת ממקום למקום בכסא גלגלים. תודה רבה דינה

15/10/2009 | 01:31 | מאת: אפרת

יכול להיות שהכאבים ברגלים זה בגלל הפרדניזון גם אני לוקחת עכשיו ויש לי גם כאבים ברגלים אבל זה יותר כאב בעצם של השוק וזה מגיע לפעמים לרמות שאני חייבת להרים את הרגלים ולא יכולה לעמוד עליהם יותר והיה לי את זה גם בפעם הקודמת שלקחתי פרדניזון, תשאלי את הרופאים אם זה יכול לנבוע מזה כי לי אמרו שזה כניראה תופאת לוואי של הסטרואידים. הכאבים עברו שהתחלתי לרדת במינון. תרגישי טוב

15/10/2009 | 14:22 | מאת: ד"ר אייל גל

פרדניזון עלול לגרום לכאבי שרירים וחולשת שרירים וגם לנאורופתיה, רצוי לרדת במינון אם הדבר אפשרי. ישנם מקרים נדירים בהם קרוהן עלול להיות מלווה בדלקת שרירים (מיוזיטיס), כדאי לבדוק רמות אנזימי שרירי כגון CPK ולהבדק גם אצל נוירולוג או ראומטולוג. ד"ר גל

15/10/2009 | 21:07 | מאת: דינה

תודה רבה, !!!! דינה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס