ירידה בהמוגלובין עקב טיפול באימוראן ?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

03/09/2009 | 22:56 | מאת: אורלי

שלום אני חולה בקרוהן-קוליטס כבר 14 שנה. בשנתיים האחרונות ללא כל טיפול. לפני כשבועיים עברתי קולונוסקופיה והמימצאים מראים על דלקת קשה בקולון ימני עם רירית מכויבת ונטייה לדימום, מסתם איליוצקלי מעוות וגם האיליאום הסופי דלקתי. בדיקות מעבדה HB 9.7 IRON 31 התחלתי טיפול בונופר (7*200) וכבר קיבלתי 3 מנות. לפני מס' ימים התחלתי לראשונה טיפול באימוראן 50 מ"ג כשהכוונה לעלות את המינון ל 100 מ"ג. ספירת דם שערכתי היום מראות על ירידה בערכים (בהמוגלובין HB 9) שאלתי האם זה קשור לנטילת אימוראן ומה לעשות ? ו

10/09/2009 | 12:24 | מאת: ד"ר אייל גל

קרוב לוודאי שהירידה קשורה לפעילות המחלה וחסר ברזל ולא לאימוראן. האימוראן גורם לרב לירידה של הכדוריות הלבנות ולא ההמוגלובין אם כי גם זה עלול לקרות. ד"ר גל

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס