CTE לניטור מצב קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

10/12/2020 | 10:03 | מאת: זהבי

אודה למענה על שאלות ההמשך שלי מתאריך 07/12/2020 בשרשור הקודם בנוסף בינואר 2019 ערך הקלפרוטקטין שלי היה מעל 1000 בנוסף 10 חודשים לפני כן אובחנה הבת שלי בגיל העשרה כחולת קרוהן. תודה

שלום רב השאלה נענתה לגבי קלפרוטקטין- זוהי בדיקה שרצוי להשתמש בה באופן קבוע למעקב כפי שבדיקות הדם משמשות למעקב. היא עוזרת לתמוך בשאלה האם יש בזמן נתון דלקת פעילה במעי. סיפור משפחתי של מחלת קרוהן מעלה את הסבירות שאכן מדובר במחלת קרוהן גם אם הביופסיות היו תקינות בהתחלה. רצוי בכל מקרה לחזור על הבדיקה וליטול ביופסיות נוספות. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס