ממצאי בדיקת MRI לאבחון מחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

07/12/2020 | 12:45 | מאת: ענת

לאחר בדיקת MRI לשם אבחון מחלת קרוהן, נתגלו הממצאים הבאים: ישנו עיבוי דופן באילאום טרמינלי במקטע כ 5 ס"מ מעל השסתום האיליוצקלי, ספק האדרה מעט מוגברת. אשמח לדעת מה זה אומר, האם יש עדות לקרוהן? או מחלה אחרת כלשהי? תודה

שלום רב הממצאים המתוארים בבדיקת הmore מכוונים לשינויים דלקתיים במקטע מעי דק בחלקו הסופי (בסמוך למעבר בין המעי הדק למעי הגס). ממצאים אלו אינם ספציפיים ויש להתייחס אליהם בהתאם לממצאים נוספים- סימפטומים, בדיקות מעבדה, בדיקת צואה לקלפרוטקטין, ממצאי קולונוסקופיה וביופסיות מהאזור. האבחנה קרוב לוודאי תתבסס על שקלול תוצאות הבירור שעשית. ממצאים אלו יכולים להתאים למחלת קרוהן אך יש להעריך את תוצאות יתר הבירור. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס