מה ההמלצה התרופתית שניתן לקבל עבורה יישור

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

25/11/2020 | 22:18 | מאת: יפית

קרוהן עם ערכי crp מוגברים, קלפרוטקטין שעלה עד 1300, למרות טיפול ברפאסאל וקפסולה שהדגימה דלקת במעי הדק, עם רפאסאל ודיאטה לקרון.גם לאחותי קרון נפטרה ממאירות מעיים. רופא גסטרו אמר לי במפורש שלא כדאי לקחת תרופות נוגדות tnf, המליץ על סטלרה שסירבה על ידי קופח, והמליץ על אנטיביו שגם היא נשללה על ידי קופח. האם בכלל לרופא גסטרו יש יכולת להמליץ וגם יקבלו את המלצתו או רק מה שהקופה מאשרת כלומר קודם רמיקייד, או אנטי tnf, אחר ורק אם לא מצליח אז עוברים לסטלרה

שלום רב ממה שאת מציינת רושם כי אכן ישנה מחלה פעילה שלא נשלטת היטב עם הטיפול שאתה מקבל כעת, ויש צורך לתת טיפול אחר. יש הרבה שיקולים המובילים להמלצה הטיפולית במחלת קרוהן, ואינני יכולה להתייחס להמלצה שקיבלת על בסיס מה שציינת. לגבי הנחיות הסל- הטיפול באנטיביו מאושר כקו ראשון ביולוגי בכל קופות החולים. הטיפול בסטלרה כטיפול ביולוגי קו ראשון משתנה בין קופות החולים- בכללית יכולה להינתן למטופלים שלא יכולים לקבל רמסימה בטיפול ביולוגי קו ראשון. במכבי- סטלרה יכולה להנתן כטיפול ביולוגי קו ראשון. מאוחדת ולאומית בקו טיפול שני. מציעה שתחזרי לרופא גסטרו מטפל לדון האפשרויות הטיפוליות העומדות בפניך. תרגישי טוב

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס