קרוהן- MRE- אם תקין אז למה יש כאבים?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

18/10/2020 | 11:53 | מאת: אמה

היי, קודם כל מתנצלת על כמות השאלות.אני פשוט קצת מיואשת. אני בת 25, קרוהן במעי הדק (3 שנים) מטופלת בפורינטול ואצל ניר סלומון-רפואה סינית. לפני 4 חודשים התחילה החמרה שנמשכה למשך 3 חודשים בערך. סבלתי מאוד מכאבים, במיוחד רקטלים ודימומים. בחודש האחרון יש שיפור משמעותי והפסיקו הדימומים והכאבים משמעותית השתפרו. שיפור ביצאות (שלושולים לסירוגין). עשיתי לפני שבוע MRE והתוצאות התקבלו ממש תקינות (?) לשמחתי- "תיאור הבדיקה והממצאים פרטים קלינים: ידוע על קרוהן. טכניקה: במישורים T1 ו T2 בוצעה סריקה של הבטן והאגן בפרוטוקול אנטרוגרפיה, ברצפי אקסיאלי וקורונלי. בוצעו לפני ולאחר הזרקת גדוליניום דינמית בשלבים עורקי, פורטלי T1 הסריקות מסוג בוצעו T2 בפאזה ולא בפאזה. חלק מהסריקות ברצף T1 ומאוחר. כמו כן בוצעו סריקות עם דיכוי שומני. בוצעה גם הפחתה של הסריקות לפני ולאחר ההזרקה (סובטרקציה). השוואה:אין ממצאים: פיתולי המעי לא מורחבים. ללא עיבוי דופן או האדרה חריגה. הכבד בגודל תקין עם אות תקין ללא ממצאים מוקדיים חולניים. לא הודגמה הרחבה של דרכי המרה, החוץ והתוך כבדיות. כיס המרה אינו תפוח, ללא פיגמי מילוי חשודים לאבנים. טחול באורך עד 14.5 ס"מ עם אות תקין ללא ממצא מוקדי. אדרנלים בגודל תקין. לבלב ברוחב תקין, עם אות תקין ללא ממצא מוקדי וללא הרחבה של צינור הלבלב. כליות תקינות בגודל ובמיקום מרכזות סימטרית ללא הידרונפרוזיס, ללא ממצא מוקדי. רטרופריטוניאום עליון ללא בלוטות מוגדלות. כיס השתן ללא עיבוי דופן. אברי האגן ללא ממצא. זקיקים בשחלות. בעצם איליאקאלית מימין ממצא האדרתי בגודל 0.8 *1.5 ס"מ, עם גבולות חדים, ללא סימני בצקת-ממצא גרמי ללא מאפיינים אגריסיבים -לקורלציה עם צילומים קודמים. לסיכום: 1. ללא סימנים הדמיתיים של דלקת מעי. 2. שאר הממצאים כמתואר." השאלה שלי היא- איך זה שאני סובלת מכאבים ודימומים כשהכל תקין שם? חשוב לציין שאובחנתי באנדומטריוזיס בנוסף לפני כחודש בערך וטרם התחלתי טיפול. האם זו יכולה להיות הסיבה לכאבים? אני כרגע ללא דימומים. רק שלשולים מידי פעם וכאבים רקטלים וכאבי בטן. הפורינטול כן שיפר את מצבי משמעותית אבל שמעתי שביולוגית יכולות ממש "להיעלם" את המחלה ולעשות שקט. אני לא רוצה להיות גרידית אבל קשה לסרב לדבר שכזה..מדוע חלק ממליצים לעבור לביולגי וחלק לא? מה את היית ממליץ בהתחשב בכל המידע שהפצצתי? ממש ממש ממש תודה לך על המענה והעזרה. מעריכה את זה מאוד.

שלום רב יכולה להיות דלקת פעילה במעי הדק גם בנוכחות mre תקין. לעיתים הדלקת מערבת רק את השכבה הפנימית של המעי ולא נראית מעורבות של כל דופן המעי ולכן לא נראה שינויים בבדיקת mre, במקרים כאלו כן ניתן לראות סימני דלקת בבדיקת קפסולה אנדוסקופית. מאוד חשוב לדעת איך היו הבדיקות הללו לפני שהתחלת את הטיפול התרופתי- להבין אם חל שיפור תחת הטיפול. לגבי מקור הכאבים- אכן יכולות להיות כמה סיבות ולפיכך צריך לנסות ולהבין האם הדלקת במעי אצלך עדיין פעילה. מציעה שתפני עם תשובת הmre לרופא גסטרו מטפל על מנת לעבור על תוצאות הבירור ולהחליט על המשך הטיפול עבורך. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס