חשד לקרוהן , ובדיקות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

12/09/2020 | 01:35 | מאת: אלי

שלום, אני בן 25 וב4 חודשים האחרונים סבלתי משלשולים רבים, כאבי בטן וירידה במשקל של 5 ק"ג (יש לציין שהתיאבון רגיל), כתוצאה מכך פניתי לגסטרולוג שהפנה אותי למספר בדיקות ובינהן: בדיקות דם, קלפרוטקטין וקולונוסקופיה. לאחר מכן, הגיעו תוצאות בדיקות הדם שהיו תקינות למעט 2 דברים והם: ANTINUCLEAR - positive DNA ds Ab שיצא 13 כאשר הטווח התקין נע בין 0 ל5.99 א. אשמח להסבר על הדברים הללו והאם זה יכול לרמז על בעיה מסוימת כמו להגביר חשד למחלות מעי דלקתיות? ב. בדיקת הקלפרוטקטין יכולה לאבחן דלקת גם אם חלפו הסימפטומים לגמרי ואני מרגיש טוב? (יש לציין שבשבוע האחרון אני מרגיש די טוב ללא כאבים וסימפטומים שהיו במשך כמה חודשים לסירוגין) תודה רבה על העזרה!

שלום רב עדות לנוגדנים עצמיים בדם כפי שתארת יכול ללוות מחלות דלקתיות שונות, אך גם קיימת באחוז קטן באוכלוסיה ללא קשר לביטויים קליניים של מחלה. בהקשר למחלת מעי דלקתית נוכחות נוגדנים אינו אבחנתי (כלומר מאבחן) את הדלקת, אך יכול לתמוך במידה ויש עוד נתונים שמתאימים. לגבי תוצאות קלפרוטקטין- הערכים יכולים להיות מוגברים גם כאשר אין סימפטומים פעילים. בכל מקרה חשוב לראות את ההתנהגות של מדד זה לאורך הזמן ולהשוות בין התוצאות. תרגיש טוב ד״ר שניר

15/09/2020 | 21:51 | מאת: אלי

תודה רבה על המענה, בנוסף קיבלתי תשובה חיובית ל DNA ab CONF והקלפרוטקטין יצא תקין, מה זה אומר?

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס