בליעת וידאו קפסולת קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

08/09/2020 | 00:10 | מאת: רונן

שלום האם בדיקת וידאו קפסולת קרוהן שבודקת גם את המעי הגס וגם את המעי הדק קיימת בעוד מקומות בארץ חוץ מאיכילוב? ההכנה באיכילוב נראית לי קשה מאוד כי חוץ מההכנה הרגילה, הם מציינים שביום הבדיקה, שעה לפני בליעת הקפסולה- צריך לשתות שם מוביפרפ, ומציינים גם שלאחר בליעת הקפסולה- המכשיר יאותת לגבי הצורך בנטילת תרופות נוספות המסייעות לקידום הקפסולה במעי כמו לבולק, וגם נר ביסקודיל. כל ההכנה הזאת נראית לי קשה במיוחד, כי יומיים ויום לפני הבדיקה לוקחים כדורי לקסדין ושותים מוביפרפ- כמו הכנה של קולונוסקופיה. מה ההגיון להגיע למכון לאחר הכנה כמו של קולונוסקופיה, כשהמעי נקי והראות בו טובה, ולשתות שם עוד מוביפרפ, ואחרי בליעת הקפסולה לשתות לבולק, ולשים נר- נשמע לי קשה מאוד. תודה.

שלום רב בדיקת קפסולת קרוהן מטרתה להעריך גם המעי הדק וגם את המעי הגס לפיכך ההכנה צריכה לכלול את כל חלקי המעי, בנוסף במהלך הבדיקה יש לדאוג לכך שהקפסולה תתקדם בקצב המתאים על מנת שתספיק לסרוק את כלל חלקי המעי. לפיכך יש צורך בפרוטוקול ההכנה כפי שציינת ויש צורך לבלוע עוד לומר משלשל בזמן ההגעה למכון ביום הבדיקה. זהו הפרוטוקול המקובל לצורך ביצוע קפסולת קרוהן. בדיקה זו נכון להיום מבוצעת רק בבית חולים איכילוב. שיהיה בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס