CT בטן שאלה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

15/08/2020 | 21:48 | מאת: אסף

שלום, אני בן 26. אני מאובחן עם קרוהן כבר 3 שנים, וב-4 חודשים האחרונים אני מרגיש כאבים באזור שלפוחית השתן שאף פעם לא היו לי, וכאבים בבטן שמאלית עליונה שמקרינים לגב השמאלי. כמו כן אני מרגיש תחושה מאוד לא נעימה כשאני שוכב על הבטן על צד שמאל, תחושת כבדות וחוסר נוחות בתוך הבטן השמאלית כולה. בנוסף, יש לי לאחרונה קצת בחילות בתדירות גבוהה. לפני כחודשיים ביצעתי MRE ללא גדוליניום שיצא תקין בסך הכל. לפני שביצעתי MRE הציעו לי כבדיקה חלופית CT בטן אבל החלטתי לבצע קודם כל בדיקת MRE. אני דואג שזה סרטן באיזשהו איבר ששייך למערכת העיכול כמו המעי הגס או הלבלב או באיזשהו איבר אחר כמו שלפוחית השתן. בנוסף השתן שלי לאחרונה מאוד כהה בבוקר, (הוא בצבע חום כהה). האם לאור כל התלונות כדאי לבצע CT בטן? והאם יש הבדל בין CT בטן לבין CT בטן ואגן, או שמדובר באותה בדיקה ובCT בטן בכל מקרה האיברים באזור האגן גם נסרקים? תודה.

שלום רב MRE היא בדיקה שמכוונת להעריך את המעי הדק, כמובן שהיא סורקת את שאר אברי הבטן ואם יהיו ממצאים חריגים באחד מהם הם יצוינו, אך כאשר רוצים לסרוק את כל אברי הבטן- כי לא מעוניינים בהערכת המעי הדק באופן ספציפי, עדיף להשתמש בבדיקה שנותנת אינפורמציה על כל האיברים כגון ct. בדיקת ct בטן כוונתה ct בטן ואגן. מכיוון שכבר ביצעת בדיקת MRE שהיתה תקינה, לא הייתי משלימה ct בשלב ראשון אלא משלימה בדיקת שתן וכן תרבית שתן בשל תלונותיך וכן מתייעצת עם רופא הגסטרו לגבי כאבי הבטן ואיך להתקדם בבירור שלהם או מה להציע כטיפול. יכולות להיות הרבה סיבות לתלונות שציינת. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס