תסמונת קושינג כתוצאה מ 2 קורסי פרדניזון

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

18/06/2020 | 12:36 | מאת: מיכל

שלןם, הקורטיזול שלי לפני קורסי פרדניזון לפני שנה וחצי היה קצת מעל הנרומה(לוקחת גם משאפים לאסתמה). השנה נאלצתי לקחת קורס פרדניזון לחודש 40 מ"ג לשבוע וכל שבוע ירידה של 10 מ"ג... ו5 חודשים אחרי עליי לקחת שוב קורס פרדניזון. אשמח לברר: האם הסיכוי לפתח תסמונת קושינג בסיום הקורס השני הוא לא קטן במקרה כזה? והאם תוצאות בדיקת הדם יראו אמינות שבוע אחרי נטילת סטרואידים? קיבלתי לעשות בדיקת דם שבוע אחרי לקורטיזול. תודה מראש

שלום רב הסיבוכים שאת מתייחסת אליהם מתרחשים לרוב לאחר טיפול ממושך בסטרואידים (כגון- שינויים עוריים, השמנה, שיעור, וסיבוכים מטבולים). שני קורסים קצרים של סטרואידים עם ירידה מהירה במינון לרוב לא גורמים לכך. לגבי מדידת רמת קורטיזול- ממליצה לחכות יותר זמן לאחר סיום הטיפול. בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס