בדיקת MRE והחומר לבולק

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/06/2020 | 15:24 | מאת: עופר

אני אמור לעבור עוד כמה ימים בדיקת MRE ולשתות שם את החומר לבולק. א. כמה מיליליטר מהחומר נהוג לשתות בבדיקת MRE? ב. קראתי בעלון של הלבולק שאסור לחולי קרוהן לקבל את זה, וגם כתוב בעלון "ככל שעולה המינון של לבולק, ה- PH במעי הגס יורד. לכן, תרופות אשר פירוקן ושחרורן תלוי ב- PH במעי הגס עלולות לא להתפרק ולהשתחרר (למשל תרופות לטיפול במחלת קרוהן כגון ASA-5 ( וכתוצאה מכך, אינן פעילות" אני קצת דואג שבעקבות השתיה של הלבולק יהיה לי שלשול שיימשך כמה ימים, איך בדרך כלל רוב חולי הקרוהן שעושים בדיקת MRE מושפעים מהלבולק? ג.בנוסף אקבל גלוקגון כדי לעצור את פעילות המעי לצורך בדיקה מדוייקת יותר, והבנתי שהוא גורם לבחילה, האם הוא גורם לבחילה משמעותית? תודה.

שלום רב התגובה למתן גלוקגון אינדיבידואלית, אך הקאות הינן נדירות שאר השאלות נענו בשאלה מה6/6 בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס