שתי שאלות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

03/06/2020 | 21:22 | מאת: רונן

שלום א.אם פנטסה לא עוזרת כמו שהיא אמורה לעזור, האם ניסיון עם רפאסל או אסקול יכול לעזור? כלומר, יכול להיות שלאדם מסוים עם מחלת מעי דלקתית תרופה כמו אסקול תעזור ופנטסה לא תעזור, על אף שמדובר באותה משפחה? ב.מה המינון המקסימלי של סלזופירין לטיפול בקרוהן?

שלום רב תתכן חוסר תגובה לתכשיר אחד ממשפחת 5asa ותגובה טובה לתכשיר אחר מאותה משפחה, החומר הפעיל הינו אותו חומר אך אופן שחרורו במעי שונה בין התכשירים המינון המקסימלי של סלזופירין הינו 3-4 גר ליממה. בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס