שיזוף, שמש , פורינטול

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

14/05/2020 | 21:05 | מאת: אמה

שלום, בת 25 קרוהן שנתיים, לוקחת פורינטול מעל שנה . בקיץ הקודם נמנעתי משמש כי הייתי בתחילת טיפול והכל עוד היה חדש. מצבי התאזן יחסית ואני ממש רוצה לחזור לחיים רגילים. איך מתנהלים בקיץ? מותר להשתזף קצת? אם אני מקפידה על קרם הגנה ? ומה יכול לקרות לעור שלי מהשמש? אני לא מדברת על להיצלות שעות בחוף כמובן.. תודה רבה על המענה

שלום רב טיפול בפורינטול יכול להעלות סיכון להתפתחות נגעים עוריים וכן סרטן עורי שאינו מלנומה כגון scc וbcc ולפיכך ההמלצה היא להפחית חשיפה ממושכת לשמש וכמובן למרוח קרם הגנה עם מסנן קרינה גבוה בשעות השהייה בשמש. ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס