ריבויי יציאות דלקת באיליום

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

06/05/2020 | 14:02 | מאת: שריף

אני בן 27 במשך חודשיים ריבוי יציאות ללא דם רקטאלי , ירדתי במשקל 3 קילו , crp תקין , ציליאק שליליי . לציין במשפחה אח עם uc , ואח עם שחמת כבד ומחלת מעיים . אין אינמיה ,tsh- תקין . קולונוסקפיה עד ti ,דלקת ברקטום דיסטלי , ואפטות בודדות באליום. פתלוגיה - מרקטום - רירית היפרפלסטית , מאליום - דלקת פעילה ללא מרכיב כרוני  רשום לי לסיכום דלקת פעילה באליום ללא מרכיב כרוני  ונתנו לי לחודש נרות רפסאל פעם ביום  והמשך בירור לבציע ct בטן למעי הדק  השאלות שלי: 1) מה זה רירית היפרפלסטית והאם צריך טיפול דחוף 2) בפתולגיה קבעו דלקת באיליום ללא מרכיב כרוני מה זה אומר שזה יעבור 3) האם יתכן שנר רפסאל עושה שלשולים וכאבי בטן , וכמה זמן לוקח עד שנר רפסאל ישפיע לטובה

שלום רב הסיפור המשפחתי ומשך הסמפטומים שאינם חולפים עד כה מעלים חשד כי אכן מדובר במחלת מעי דלקתית ולפיכך גם נשלחת לביצוע סיטי. היעדר מרכיב כרוני בביופסיה (שפחות תומך במחלה דלקתית כרונית) יכול להיות לעיתים כאשר נלקחת דגימה בשלבים ראשוניים של המחלה, ולעיתים מדובר בsample error, תמיד קיימת גם אפשרות שאכן הממצאים הדלקתיים הם חריפים ויחלפו. לגבי הטיפול בנרות רפסל- מטרתם היא לטפל בדלקת שנצפתה ברקטום. לרוב ההשפעה מהירה - תוך מספר ימים. שינויים היפרפלסטיים הם שינויים נפוצים ברירית רקטום, שפירים ואינם קשורים לדלקת שנצפתה בקולונוסקופיה. יש להשלים בירור עם סיטי כפי שהומלץ לך ובהמשך במידה והחשד למחלת מעי דלקתית ישאר גבוה לשקול לחזור פעם נוספת על אנדוסקופיה. רפואה שלמה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס