קרוהן, אימורן וקורןנה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

26/04/2020 | 09:11 | מאת: דינה

בסד שלום . אני חולת קרוהן 20 שנה ומקבלת אימורן 2 כדורים כל יום ומבינה שאני בקבוצת סיכון . יש לי שני ילדים תינוקות וגן ילדים שעומדים לחזור לגנים. איך עלי להתמודד עם הענין הזה? עד היום היינו בבית, לא יצאנו .עכשין אני בדילמה קשה מה לעשות?לשלוח לגנים? לא לשלוח ? אשמח לשמוע את דעתך איך עלי להתמודד ברור שלפי ההנחיות של משרד הבריאות. האם כדאי גם בבית מסכות כפפות? תודה רבה תגובה

שלום רב מסדרות חולים מהארץ ומהעולם וממחקרים שמתפרסמים בשבועות האחרונים נראה כי גורמי הסיכון להתפתחות מחלה קשה מוירוס הקורונה בהקשר למחלות מעי דלקתיות הינם בעיקר גיל מבוגר, מחלות רקע מרובות, מחלת מעי פעילה וקשה, ושימוש בסטרואידים. לא הוכח כי שאר התרופות מעלות סיכון אם כי המידע אינו רב.   לפיכך לא מומלץ על שינוי או הפסקת טיפול קבוע שתורם למצבו היציב של המטופל. שאלתך חשובה אך אין עליה תשובה ברורה בספרות, ולפיכך יש לנהוג במשנה זהירות. מציעה בנוסף שתפני גם להתייעצות עם רופא גסטרו מטפל, שמכיר אותך ואת הרקע שלך בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס