תהליך איבחון מחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

27/11/2019 | 13:46 | מאת: דני15

שלום בן 22 סובל כ8 חודשים מכאבי בטן הקאות ובחילות. עשיתי בדיקת קלפרוטקטין יצא 450 בדיקת קולנוסקופיה ואוטרסאונד מעי בשניהם יצא כמעט תקין למעט החלק המחבר בין המעי הדק לגס בו נראה טשטוש כלי דם ועובי חריג של 1 סמ אבל בשתי הבדיקות אמרו הרופאים שכנראה לא מדובר בדלקת אבל שלחו לביופסיה ליתר ביטחון. יכול להיות שהם טועים ואכן מדובר בדלקת באותה נקודה? איך יכול להיות בדיקת קלפרוטקטין גובה כל כך אבל שהכל נדמה תקין? איזה צעדים כדאי לנקות עקב זה שהכאבים מחמירים ולא ברור מה גורם להם? תודה רבה

שלום רב במקרים בהם לא נמצא תהליך דלקתי בטווח הקולונוסקופיה והחשד למחלת מעי דלקתית הוא גבוה, ממשיכים בבירור הדמייתי של המעי הדק ע"י ביצוע MRI בפרוטוקול אנטרוגרפיה ובמידת הצורך בדיקת קפסולה אנדוסקופית של המעי. ממליצה כי תחזור לרופא הגסטרו לקבלת תשובת הביופסיה ולהתייעץ איתו לגבי צורך בהמשך בירור בהתאם לתשובות שיתקבלו ולמצבך הקליני. תרגיש טוב ד"ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס