טיפול לאחר כישלון ביומרה וכניסה להריון (גבר) עם טיפול ביולוגי

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

21/11/2019 | 13:38 | מאת: גבריאל

שלום , אני בן 33 ואובחנתי כסובל מקרוהן לפני כשנה וחצי . אני כיום מטופל בגרנולית של פנטסה וזירקות של יומרה 40 מ"ג (כנראה שהטיפול לא עוזר 1500 calprotectin). האם יש סוג של טיפול ביולוגי נוסף שהוא לא בדרך של אינפוזיה או שזה השלב הבא שלי? ושאלה נוספת אני ואשתי רוצים להביא ילד נוסף רציתי לדעת האם יש בעיה כלשהי בהתחשב בזה שאני לוקח פנטסה ויומרה. תודה

שלום רב לפני שמחליטים על שינוי טיפול, יש לנסות ולברר את הסיבה לחוסר יעילות של טיפול זה- האם עזר והפסיק לעזור, ומה הסיבה- ניתן להתקדם בבירור על ידי מדידת רמות התרופה בדם ונוגדנים כנגד התרופה- בדיקת אשר נלקחת בדם יום לפני ההזרקה. לעיתים תגבור מינון הטיפול או הוספת תרופה נוספת יכול לעזור ולשפר את יעילות הטיפול הזה לפני שמחליטים להחליף אותה. ישנן אפשרויות טיפול שונות כולל תרופות הניתנות בעירוי ותרופות הניתנות בזריקה. מציעה שתפנה לרופא גסטרו אשר עוקב אחריך על מנת לדון איתו באפשרויות. לגבי נושא ההריון- אין מניעה תחת טיפול זה בהריון. בהצלחה ותרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס