ממצאי בדיקות סותרות לגבי דלקות במעי

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

31/10/2019 | 20:50 | מאת: רועי

שלום, בשנה האחרונה סובל מכאבי חדים, מלווים בשילשולים, ירידה במשקל של כ-10 ק"ג. הופנתי לבדיקות דם - תקינות ללא עדויות למדדי דלקת,אנמיה או צליאק. הופנתי לגסטרוסקופיה וקולונוסקופיה כולל לקיחת תרביות - תקינות. הופנתי ל -CT בו נכתב בתוצאות: "עיבוי דופן קל של לולאות אליאום מרוחקות בבטן ימנית תחתונה עד 5 מ"מ מלווה בהאדרת יתר עדינה והיפרמיה קלה של כלי הדם במזו המסוך. קשריות לימפה אחת בולטת יחסית מואדרת ובקוטר 8 מ"מ ציר קצר בשורש המזנטריום בבטן ימנית (חתך 252). איליאום סופי ותוספתן שמורים. יתר לולואת המעי ללא עדות לעיבוי או האדרת דופנותיהן." "שינויים בלולאות אליאום מרוחקת כמתואר יכולים להתאים ל IBD. לקורלציה קלינית ואנדוסקופית או עם קפסולה". בעקבות תוצאות ה-CT הופנתי לבדיקת קפסולה - הבדיקה תקינה וללא ממצאים חריגים. 1. האם הגיוני שהממצאים מה-CT לא התגלו בבדיקת הקפסולה? 2. בדיקת ה-CT בוצעה לאחר מתן אבילק פומי ו-100 סמ"ק אומניפק תוך ורידי. האם ייתכן שהתוצאה מה-CT היא פשוט תגובה לחומר המרוקן/ניגודי?

31/10/2019 | 23:24 | מאת: רועי

תוספת ששכחתי לציין: בבדיקת קפסולה מצוין כי נראה NLH

שלום רב בהחלט ייתכן שממצאי הסיטי הם קלים ולא ספיציפים ותוצאות הקפסולה לא הדגימו ממצאים לא תקינים. אפשרות נוספת היא שהיו שינויים אשר חלפו על ציר הזמן. כפי שנראה לפי בדיקת הקפסולה שבצעת- שאין עדות לתהליך דלקתי לאורך המעי הדק שמתאים למחלת קרוהן. לגבי החומרים שקיבלת בבדיקה- לא סביר כי הם הסיבה לשינויים שהודגמו. מציעה שתחזור לרופא גסטרו שעוקב אחריך על מנת לדון איתו על תוצאות הבדיקות שתארת. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס