FE: תגובה שדולגה..

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

24/01/2019 | 11:39 | מאת: שואל.

שלום רב שוב, ותודה על עזרתך ותגובתך לעניין הלא נעים של שאריות והפרשת צואה במשך היום (לאחר יציאות בלבד) של בן 30 פלוס ומזוהה עם קרוהן. אז לא מרגיש הפרעה או חולשה מסוימת של הסוגרים -(לפי תגובתיך), פשוט תמיד מעט מלוכלך באזור פי-הטבעת, מעין גלישה קלה או הפרשה (אשר לא מתבטאת גם בתחתון, (תחתונים) -אולי גם מאחר שתמיד דואג לנקות בעוד מועד, פשוט נכנס לשירותים כדי לנקות את הפי). תמיד היה ונשאר, אם הרגשה של החמרה קלה ומסויימת. תודה על תגובתייך.

שלום, לעיתים יש קושי להעריך באופן עצמאי פגיעה קלה ויש צורך בבדיקות אובייקטיביות להעריך זאת. תמיד יכולה להיות השפעה של מחלת המעי על ההסתמנות הזו- ויש לבצע הערכה שלה, האם מערבת את הרקטום (החלק התחתון של המעי) האם יש מעורבות פריאנלית (סביב פי הטבעת) ועוד. בהצלחה, ד"ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס