כאבי מפרקים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/01/2019 | 09:48 | מאת: מאור

שלום, אני בן 19, חייל, בתהליך אבחון של קרוהן אך עם סבירות נמוכה. לצערי האבחון מתעכב כי הצבא לא מאשר בדיקת קפסולה. התסמינים - יציאות רכות שהיו וכעת כבר לא כל כך נמצאות, כאבי בטן, קשיים בהתרוקנות. בכמה חודשים האחרונים היו לי התקפים של כאבים באצבעות הידיים. בחודש האחרון הופיע כאב ביד ימין באזור של עצם הבריח הקרובה לכתף. רציתי לדעת האם התסמינים האלה יכולים להיות קשורים לקרוהן, כי ייתכן שיש לי קרוהן קל. בכל מקרה, האם יש לך המלצה לגבי הכאבים בעצם הבריח? תודה

שלום רב, מחלת קרוהן היא מחלה דלקתית כרונית של המעי אשר יכולים להיות לה ביטויים דלקתיים נוספים מחוץ למעי כגון כאבי/דלקות פרקים, פריחות עוריות אופיניות, וכו'. מעורבות הפרקים יכולה לנדוד בין מפרקים שונים או להיות קבועה. במידה ואכן מדובר במחלת קרוהן, הכאבים שאתה מתאר יכולים להתלוות אך יש להתייחס לכל דבר בהקשר המתאים. לגבי הכאבים באזור עצם הבריח- ממליצה להבדק ע"י רופא מטפל ולהמשיך בירור/טיפול בהתאם. תרגיש טוב, ד"ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס