קרוהן וגנטיקה משפחתית

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

08/12/2018 | 18:34 | מאת: רוית

שלום רב, אני חולת קרוהן 7 שנים. לפני חצי שנה עברתי ניתוח כריתת מעי דק סופי. על לציין, מגיל צעיר סבלתי מכאבי בטן ונאמר לי שיש לי מעי רגיז. יש לי בן בגיל 11.5. האם צריך לעשות בדיקות גנטיקות מסויימות לקרוהן ? (ידוע לי שיש גם גנטיקה בקרוהן). הוא מעט נעצר בהתפתחות בגובה. מטרידה אותי המחשבה על כך. בתודה מראש, אמא מודאגת

09/12/2018 | 07:23 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום. אמנם קיים מרכיב גנטי במחלות מעי דלקתיות, אך זהו לא המרכיב העיקרי. נכון להיום, אין בידינו בדיקות גנטיות אשר ניתן להשתמש בהן לנבוי סיכון למחלת קרוהן. אם את מודאגת לגבי הגובה, או בכלל, מציעה לפנות לרופא הילדים להתיעצות- אולי ימליץ על ביצוע בדיקות דם/צואה או שיפנה לרופא מומחה- בגסטרו-ילדים או באנדוקרינולוגיה (בשל ענין הגובה). בנושא מניעה ניתן לשאוף לתזונה בריאה, עם הפחתה במזון מתועש. מאחלת בריאות, דר' אבני

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס