קרוהן וכיס מרה-פענוח

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

04/08/2018 | 14:16 | מאת: רוית

שלום רב, חולת קרוהן. לפני 6 שבועות עברתי ניתוח כריתת מעי דק סופי (כ- 30ס"מ). מאז הניתוח כאבי גב תחתון (בייחוד צד ימין) בעיקר בלילה. לפני כשנה וחצי היה לי התקף חזק בודד בלילה בצד כיס מרה. באולטרסאונד אחרי ההתקף הודגם 2 מבנים אקוגנים זעירים 0.2 ס"מ. (אינם נותנים צל מאחריהם). מאז לא היה כלום. עשיתי שוב אולטרסאונד בטן השבוע. הממצאים: כיס מרה: דופן מעובה בגודל 0.3 ס"מ. דבוק לדופן התחתונה תהליך בגודל כ-3.8 ס"מ שאינו זז בשינוי תנוחה. דרכי המרה: תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות. בפענוח רשום להמשך ברור ב-MRCP האם הממצאים קשורים לניתוח שעברתי ? ניתן לטיפול בתרופות ? אני יודעת שאם יש כאבים חזקים בכיס מרה, צריך ניתוח. מלחיץ קצת כי אני אחרי ניתוח מעי. הגוף לא יעמוד בעוד ניתוח, עדיין מתאוששת מניתוח המעי. יכול להיות שומן ?.לא רוצה עוד דרמות..די לחוצה מהממצאים ומהכאבים באזור ימין. בתודה מראש, רוית

05/08/2018 | 08:36 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

הי רוית. אני מציעה שתגשי לרופא הגסטרו שלך ואל הכירורג שלך עם תוצאות בדיקת הסונר. בהתאם למצב הכללי, בדיקת הבטן, בדיקות המעבדה, השוואה לבדיקות הדמיה קודמות יחליטו איך להתקדם. מקווה שתרגישי יותר טוב במהרה.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס