קרוהן ומחלת מפרקים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

24/07/2018 | 20:36 | מאת: גדי

שלום, אני מאובחן עם קרוהן ומקבל 4 גרם פנטסה ליום, שמקל באופן מסוים אבל לא מעלים את תסמיני המחלה. בנוסף יש לי דלקת מפרקים ויש תרופה שכמה ראומטולוגים הציעו לי שנקראת OTEZLA שעשויה לעזור למפרקים. השאלה העיקרית שלי היא כזאת: אחת מתופעות הלוואי השכיחות מאוד של התרופה OTEZLA היא שלשולים. לדעתך תרופה שעלולה לגרום לשלשולים מהווה התווית נגד כשיש ברקע קרוהן? לפי מה שהבנתי השלשולים אמורים לחלוף עם הזמן ככל שמסתגלים לתרופה. בנוסף, קראתי שיש מחקרים שהגיעו למסקנה שOTEZLA כנראה מועילה לקוליטיס כיבית אז זה מראה אולי שיש בה משהו שיכול לעזור גם לקרוהן? תודה.

26/07/2018 | 07:34 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום גדי. לא הייתי נמנעת מלקחת את התרופה בגלל תופעת הלואי של שלשול. כפי שאמרת- יתכן שלא יופיעו או שיופיעו בדרגה קלה ויחלפו עם הזמן. אתה צודק גם שהתרופה נבדקת כעת במחקרים קלינים לקוליטיס כיבית ויתכן שתהיה יעילה גם בקרוהן. כדאי להתיעץ באופן משולב עם רופא הגסטרו שלך - אשר מכיר את מחלת הקרוהן שלך- מיקום, חומרה, אילו תרופות כבר נוסו, וגם עם הראומטולוג על מנת לבחור את התרופה המתאימה ביותר. בהצלחה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס