קוליטיס דיאטה ברמיסיה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

16/06/2018 | 11:48 | מאת: גמליאל

שלום, יש לי אולצריטיב קוליטיס בחצי מהמעי הגס. אני במצב רמסיה ולוקח 2400 אסקול, האם מותר לי לאכול במצב זה מה שמתחשק לי? או שאני עדיין צריך להימנע מסיבים?

17/06/2018 | 22:19 | מאת: שאול

שלום גמליאל. אני לא רופא, אבל מכיוון שהתשובות כאן ממש לא מהיום למחר, אנסה לחסוך לך, ולזרז עבורך את העניין. גם אני באותה סירה כמוך. במידה ואתה בוודאות ברמסיה מוחלטת, מרגיש טוב ולא ידוע לך על חסימות חלקיות קודמות, נפיחיות, הצרויות ו/או הצטלקויות במעי. אז אתה נמצא באור ירוק לעניין שהזכרתה. חשוב שבמידה ולא סגילתה לעצמך תזונה עם סיבים אז רצוי להתחיל לאט לאט, ולראות איך זה מתקדם. וכל פעם להוסיף, והכי חשוב להקשיב לגוף שלך וללמוד מה עושה לך יותר טוב ומה פחות. בכל אופן לא רצוי להכביד ולהעמיס על המעי בכל מקרה, לחלק ולאכול ארוחות קטנות מפוזרות במשך היום ולא בבת אחת. רצוי להתחיל עם דייסות שיבולת שועל (קוואקר), ותוספות סיבים תזונתיים (אבקה פייבר), אשר אפילו משקמות את ררית המעי, ויותר קלות לעיכול בתור התחלה. *חשוב שוב לציין שאינני רופא והכל בגדר המלצה בלבד, רצוי וכדאי להתייעץ עם מומחה ולהמתין לתשובה מקצועית ממנהלת הפורום. בתיאבון ובהצלחה.

01/07/2018 | 07:05 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום מציעה להפנות השאלה לתזונא/ית אשר תדריך אותך בהוספת סיבים לתפריט. איני חושבת שעליך להמנע מסיבים באופן מוחלט. בהצלחה דר' אבני

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס