האם יכול להיות קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

09/06/2018 | 10:50 | מאת: אנה

שלום רב, לא יודעת אם רושמת בפורום המתאים. אבל אשמח להכוונה. אני בחורה צעירה ברקע סובלת מהפרעות קצב (בעיקר svt) וgerd. לפני כשבוע הופיע לי כאב בטן מימין לטבור ומידי יום הולך ומתגבר. כרגע הוא התפשט עד לבטן תחתונה מימין וכאבים חזקים במפשעה מימין שמפריע לי בהליכה. ובכלל הכאבים מחמירים אחרי הליכה/ עמידה. יש לי בחילות וקצת שלשולים שהולכים ובאים. התרוצצתי כל השבוע בקופת חולים. גיניקולגית בדקה אותי ואמרה שהכל תקין. וכירורג חשד בדלקת באפנדיציט ושלל בקע . נשלחתי למיון ובהפניה היה רשום שמבקש ct בטן לאישור האבחנה. במיון עשו לי בדיקות דם שיצאו תקינות ושלחו אותי לאולטרה סאונד בטן ( מה שראו יצא תקין). סירבו לעשות לי ct בטן בגלל שאמרו לי שמפחדים שחומר הניגוד ישפיע לי על הלב.נשלחתי שוב לבדיקת רופא נשים ולבסוף שוחררתי. הכירורג שבדק אותי בקופת חולים אמר לי לא לחזור אליו בלי ct בטן. השאלות שלי הן: 1.האם יש מצב שמדובר בכלל בכיוון של גסטרו? קראתי שבקרוהן של המעי הדק יש כאבים בבטן ימין תחתונה. 2. האם לבקש בדיקת גסטרו? 3.איך מאבחנים קרוהן? אילו בדיקות עזר מבצעים? 4. כיוון כללי למי לפנות. אני מטורטרת וסובלת מכאבים. אני רוצה לציין שעשיתי גסטרוסקופיה לפני חודש בגלל ה-gerd. ויצא תקין למעט סימני ריפלוקס. סליחה על המגילה ותודה מראש

12/06/2018 | 07:42 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום אנה ממליצה לפנות לרופא גסטרואנטרולוג- הוא ישוחח איתך, יבדוק את הבטן, יסתכל על בדיקות המעבדה שנלקחו- יתכן שימליץ על בדיקות דם נוספות- ויפנה אותך לCT בטן במידת הנדרש הגסטרוסקופיה בודקת את הושט-הקיבה- והתריסריון- ולא מגיעה לאיזור המעי הדק/גס ולכן לא יכולה לענות על שאלת הכאבים כרגע בהצלחה דר' אבני

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס