שאלה קשורה לפורום.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

14/05/2018 | 02:26 | מאת: ש.

שלום רב, מאובחן קרוהן - כרגע פעיל. רציתי לשאול איך נוצרת פיסטולה, מרוסה, אבסס. מדוע מזוהה דווקא עם חולי קרוהן. ומה ניתן לעשות כדי למנוע אותה ו/או להקטין סיכויים להיוצרותה? שואל עקב ריבוי יציאות ולאחרונה כאבים בינוניים בקצה בעת הטלתם. תודה מראש על התשובה.

01/07/2018 | 07:13 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום אבצס/מורסה במחלת קרוהן מתפתחים מהתנקבות (שיכולה להיות זעירה) בדופן המעי עם פריצה של חיידקים אל מעבר לצינור המעי. ההתנקבות יכולה להווצר מעל למקטע עם היצרות ובאיזור מודלק. פיסטולה נוצרת כאשר לולאת מעי מודלקת "נדבקת" ומתחברת ללולאת מעי שכנה- התהליך קורה כאשר קיימת דלקת פעילה, וקיימים אנשים מסוימים אשר מחלת הקרוהן שלהם היא בעלת נטיה מוגברת ליצרה של פיסטולות שכאלה. פיסטולות/אבצסים קשורים יותר למחלת קרוהן מאחר שמדובר בתהליך דלקתי אשר מערב את כל שכבות דופן המעי ולכן עלול לעיתים קרובות יותר לגרום לנזק- מעבר לדופן המעי.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס