יציאות מאוד מאוד דקות, קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

04/04/2018 | 15:26 | מאת: גלעד

שלום גיל 40. ידוע על קרוהן אובחן רק בקפסולה לפני 5 שנים. סיטי בטן מעקב לפני שנה תקין. CRP תקין בדיקת דם תקינות. כרגע ללא טיפול תרופתי. כבר כמה שנים אוכל מעט מאוד סיבים בגלל שגורמים לגזים וכאבי בטן. עקב זאת בשנתיים האחרונות יש לי ברוב הימים קצת עצירות ומאמץ ביציאה ויש יציאה אחת ליומיים שלושה או כמה חתיכות קטנות או חתיכה יותר גדולה במאמץ. לפני 3 שבועות התחלתי לראשונה טיפול בנורמלקס. מאז שהתחלתי את הטיפול כבר כשבועיים יש לי פעם ביום /יומיים צורך ביציאה, יושב כמה דקות אפילו קצת מאמץ ואז יוצאת יציאה אחידה מחוברת, אבל מאוד מאוד דקה כמעט בעובי של עט! ומוארכת. כמו כן היציאה רכה מאוד ונמרחת לגמרי. אחר כך קשה לנגב עם נייר טואלט. זה לא נעים כאלה יציאות נמרחות וגם הכמות נראית קטנה יחסית. רציתי לשאול 1. מה יכול להיות ההסבר ליציאה כזאת ארוכה ודקה? 2. אולי נשארה יציאה קשה מלפני חודש שמפריע למעבר בסוף המעי הגס ואז יוצאת רק הקטנה שעוברת מהצד שלה? 3. למה היציאה נמרחת מאוד וקשה לנגבה? האם זה מטריד ומה מומלץ לעשות? תודה רבה

08/04/2018 | 19:03 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום מראה היציאות משתנה מאדם לאדם, תלוי בתזונה , מידת שתית הנוזלם, ושימוש בלקסטיבים. יתכן שהשימוש בנורמלקס משנה את מראה היצאות. המשך להתיעץ עם הגסטרואנטרולוג המטפל

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס