קרוהן ומעי רגיש

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

18/03/2018 | 15:29 | מאת: דני

שלום גיל 45. ידוע על קרוהן ומעי רגיש. סובל מעצירות ברוב הימים. אולי זה בגלל שלא אוכל פירות בכלל כי גורמים לכאבי בטן ואוכל רק ירקות מבושלים ממרק כ 200 גרם ביום בשתי מנות. אם מנסה לאכול פירות או ירקות טריים יש כאבי בטן ואף שלשולים. הרופאה אמר שהתגובה לסיבים אולי גם בגלל מעי רגיש ואולי בגלל שינויים בחידקים.. בקיצור לא ברור. רציתי לשאול לגבי הטיפול 1. האם מותר לנסות אבילק בקרוהן ומעי רגיש או שזה משהו שסיכוי גבוה לגרום לכאבי בטן? 2. האם כדאי נורמלקס? ניסיתי כמה ימים והיו כאבי בטן עוויתיים. 3. האם טיפול בפרוביוטיקה יכול לעזור נגד עצירות? 4. אם אני לוקח מודולן העצירות מחריפה. האם במידה ואקח פדיאשור שיש בו FOS וסיבים זה יכול לעזור יותר נגד עצירות או עלול לגרום כאבי בטן קשים בגלל ה FOS? תודה רבה קרוהן עם עצירות. ניסיתי מודולן שרק החריף את העצירות. האם פדיאשור, בגלל שיש בו סיבים, יכול לסייע נגד העצירות או שעדיף לא לקחת פדיאשור בקרוהן עם מעי רגיש בגלל ה FOS והסיבים וכו'? תודה רבה

08/04/2018 | 19:31 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום ההנחיות התזונתיות וגם ההמלצות לגבי תכשרים המסיעים בעצירות כמו נורמלקס/אבילק תלויות במייקום המחלה ובמצבה לכן קשה לתת הנחיות בפורמט זה ממליצה להתעץ עם תזונאית עם נסיון בטפול בחולי קרוהן בנוסף לרופא המטפל בהצלחה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס