נגישות
נגישות

חשד לקרוהן - גיל 39

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

13/03/2018 | 14:12 | מאת: אפרת

שלום, אני סובלת כשנתיים מכאבי בטן שהוחמרו מאוד ב- 9 חודשים האחרונים . לאחרונה עשיתי סיטי בטן שהראה שינויים בלולאות של המעי הדק וחשד לקרוהן או לימפומה. אין לי שלשולים כפי שהבנתי שאופניי לקרוהן. בבדיקת אנטרוסקופיה ראו כיבים במעי הדק ולקחו ביופסיה. אני ממתינה כמובן לתוצאות . שתי שאלות: 1) לגבי הכאבים - האם יש משככי כאבים חזקים שניתן לקחת בינתיים? 2) האם הגיוני שאין הפוגה בכאבים כבר 9 חודשים אלא רק החמרה אם מדובר בקרוהן? תודה, אפרת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אפרת באשר לכאבים- הדבר היעיל ביותר הוא להגע לאבחנה מהר ככל הניתן על מנת להתחיל ולקבל טפול יעודי לבעיה.הממצאים אכן מעלם חשד גבוה שאכן מדובר במחלת קרוהן. בנתים- מומלץ להמנע מתכשירם מקבוצת ה nsaids ׁׁ- כגון נורופן אדוויל וולטרן אביטרן ניתן לקחת אקמול לגבי השאלה השניה- יתכן כי מדובר בהחמרה ארוכה של מחלת הקרוהן בהצלחה דר' אבני

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס