שאלה לגבי מצבי

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

22/02/2018 | 17:54 | מאת: שי

שלום, לפני מעל כחצי שנה עברתי בדיקת קולונוסקופיה שבה התברר כי יש לי קרוהן. נמצאה בבדיקה פרוקטיטיס יחסית קלה ודלקת יחסית קלה בצקום. אני לוקח חצי שנה פנטסה 2 גרם פעמיים ביום (כלומר 4 גרם ליום). בבדיקת קלפרוטקטין שעברתי טרם הטיפול בפנטסה ערך הקלפרוטקטין היה 85. כיום, לאחר כחצי שנה עם טיפול בפנטסה עשיתי שוב את הבדיקה ועכשיו התוצאה של הקלפרוטקטין עלתה ל210. מה המשמעות של הדבר הזה? האם המשמעות היא שהפנטסה מזיקה לי? בנוסף, אני אמור לעבור מפנטסה לסלזופירין בגלל דלקת מפרקים, מה עליי לעשות כרגע בהקשר לזה שהערך של הקלפרוטקטין עלה? תודה.

03/03/2018 | 11:28 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום שי יש לנו מספר דרכים לוודא שהטיפול התרופתי שבחרנו מועיל למטופל ראשית כמובן חשוב לדעת האם אתה מרגיש יותר טוב והאם התסמינים שהיו חלפו או שהם עדיין קיימם (האם יש שיפור סמפטומטי) בנוסף- חשוב לנו לדעת שיש שיפור בערכי המעבדה- באם היתה אנמיה האם השתפרה, באם היו ערכי CRP מוגברים - האם התנרמלו(מדד המעיד על דלקת ונמצא מוגבר ברוב החולם בעת מחלה פעילה) לעיתם נבחר גם לבצע קולונוסקופייה על מנת לוודא כי השגנו ריפוי של רירית המעי לאחר 6-12 חודשי טיפול הקלפרוטקטין הוא כלי נוסף אשר עוזר לנו להבין האם הטיפול מועיל- ואנו מפרשים את התוצאה כחלק מהפאזל ולא באופן נפרד מקובל להתיחס אל ערך של מעל 250 כאל ערך שמצריך התיחסות נוספת לשאלתך- איני חושבת שהפנטסה מזיקה לך- השאלה היא האם היא עוזרת באופן מלא (לכן גם עלתה האפשרות לשנות את הטיפול לסלזופירין). כדאי לדון עם הרופא המטפל אשר יחליט האם כדאי לשנות את הטיפול כעת באם התמונה המלאה היא שאין שיפור מספק- או לבצע בדיקות נוספות- לחזור על קלפרו בעוד מספר חודשים, לבצע קולונוסקופיה.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס