בירור גסטרו - מצב לא ברור

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/02/2018 | 13:01 | מאת: מ.

שלום, אני שואל בשם בת הזוג שלי, בת 30, עם אבחון של מחלת קרוהן לפני 10 שנים. מאז ההתקף ההוא במעקב קבוע, ללא התקפים נוספים. בנוסף ברקע, מעי רגיז. בחודשיים האחרונים חלה החמרה במצב שלה. מצד אחד שלשול ודחיפות לרוץ לשירותים עם צמרמורות קשות כשזה קורה. או לסירוגין עצירות. לפעמים טוענת שחייבת לרוץ לשירותים אבל "יוצא רק ריר וקצת דם". בנוסף, הזעות לילה, משהו שלא היה אף פעם לפני. לא מורידה במשקל ותאבכון תקין. בבירור אצל הגסטרו נכון להיום: בדיקות דם תקינות למעט ויטמין D נמוך (גבולי) וברזל נמוך (היה ככה מאז ומתמיד), בנוסף: ASCA גבוה - ולכן היה חשד שהקרוהן חזר בדיקות צואה תקינות (כולל קלפרוטקטין) בדיקת MRE תקינה בדיקת דם נוספת הראתה עלייה מאוד מתונה ב CRP (0.6), רופא המשפחה אמר שזה לא משמעותי ויכול לקרות גם בגלל צינון. התור הבא לגסטרו הוא בעוד חודש, בנתיים היא סובלת ולא יכולה לתקפד ביום יום. אשמח לקבל כיוון או הסבר לגבי מה אמור להיות המשך הבירור. והאם הזעות הלילה שהופיעו קשורות לזה איכשהו? תודה!

07/02/2018 | 18:56 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום רב, זאת לא שאלה כללית - זאת בקשה ליעוץ פרטני זה ללא לפורום

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס