מעבר תרופה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

10/01/2018 | 19:57 | מאת: מקס

שלום, אני אמור לעבור בקרוב מפנטסה לתרופה סלזופירין. ידוע לי שסלזופירין מכילה את החומר מסלמין כמו שפנטסה מכילה אותו, רק שבסלזופירין יש תוספת של "סולפה". השאלות שלי: 1.מעבירים אותי לסלזופירין בגלל מעורבות של מפרקים, והפנטסה עצמה די עוזרת במה שקשור למחלת המעי הדלקתית, האם כמו שהפנטסה עוזרת למחלת מעי דלקתית ככה גם הסלזופירין אמורה לעזור כמו שהפנטסה עזרה עד עכשיו? 2. המינון שאני לוקח כיום הוא 4 גרם פנטסה ליום, איך אני אקבל עם הסלזופירין את ה4 גרם מסלמין כפי שאני מקבל עם הפנטסה את המינון הזה? כי אני יודע שבסלזופירין המינונים אחרים גם בגלל המרכיב של הסולפה. תודה על העזרה.

12/01/2018 | 10:12 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

האם גם הסלזופירין אמורה לעזור כמו שהפנטסה עזרה עד עכשיו? -- כן, צה הצפי בסלזופירין המינונים אחרים בגלל המרכיב של הסולפה -- אמת, אך המינון של החומר הפעיל הוא רק חלק מהעניין, יש גורמים חשובים אחרים כגון פיזור של החומר הפעיל בתוך מעי גס, הכולת היצמדות לרקמת מעי וכו׳ -- המינון הסטנדרטי של סולפסלזין הוא 3 גר׳ ליוםֿ תודה על העזרה -- בשמחה. מקווה שעזרתי. שבת שלום

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס