שאלה לגבי איליאטיס ועייפות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

04/09/2017 | 00:27 | מאת: יוסי

לפני חודשיים בצעתי קולונוסקופיה ונלקחה ביופסיה מהמעי הדק התוצאה היתה אילאטיס, ודלקת קלה במעי הדק בהערות בצד האם אילאטיס היא בהכרח קרוהן, כאשר אין מחלות נוספות ידועות ברקע? שאלה שנייה אני חווה בחודשיים האחרונים עייפות מאוד קשה, תשישות, האם אילאטיס או קרוהן-איליאטיס יכולה לגרום לזה? האם עייפות קשה גם לאחר שינה מספקת היא תסמין הגיוני או נפוץ לשעבר איליאטיס/קרוהן? תודה רבה!

04/09/2017 | 17:33 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום יוסי, האם אילאטיס היא בהכרח קרוהן -- לא בהכרח; יש תופעות/מחלות נוספות שיכולות לגרום לדלקת במעי דק אני חווה עייפות מאוד קשה, תשישות. האם אילאטיס או קרוהן-איליאטיס יכולה לגרום לזה? -- כל תהליך דלקתי יכול לגרום לתשישות... רק לעתים קשה לחבר בין תלונה של עייפות קשה עם תשובה של דלקת קלהֿ מקווה שעזרתי

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס